dijous, 24 de desembre del 2009
INTERVENCIÓ SÍNTESI DEL BLOC
dimecres, 23 de desembre del 2009
WINDOWS MOVIE MAKER
La pràctica que he realitzat és un vídeo ja que vaig assistir a una Jam Session de Jazz. Ja que el contrabaixista és amic meu, aprofito per gaudir d'un tipu de música diferent a la que podria escoltar diàriament.
dimarts, 22 de desembre del 2009
VALORACIÓ VIQUIPÈDIA
LOS PROFESORES PROTESTARÁN POR LA REFORMA DEL CALENDARIO ESCOLAR
diumenge, 20 de desembre del 2009
COMPETÈNCIES DIGITALS ESPECÍFIQUES DEL MESTRE EN RELACIÓ A LA TECNOLOGIA
Un estudiant que utilitza les TIC gestionarà millor la informació i en un futur resultarà útil per realitzar la seva tasca. És imprescindible que el mestre continui formant-se.
Els documents que marquen les directrius sobre les competències de TIC són:
- UNESCO
- ISTE
1. NORMES DE LA UNESCO
"LA ESCUELA QUERRÍA TENER MÁS AUTONOMÍA"
Aumentar esta cohesión social es uno de los tres objetivos que se ha marcado Eduard Fonseré dentro de su programa de autonomia, un plan piloto que la Generalitat comenzó en el 2005 y que se extenderá a todos los centros de primaria y secundaria a través de la ley de Educación de Catalunya -el Departament d'Educació presentó el borrador de decreto que lo regula hace unos días-.
Autonomía significa libertad para diseñar el proyecto educativo y adaptar ciertos aspectos, como modificar parte del currísculum, elegir algunos perfiles de profesores o disponer de recursos extra. Introduce una nueva filosofía en la que el centro se autoorganiza para alcanzar unos objectivos educativos según su contexto. Pero la autonomia también implica rendición de cuentas y vigilancia por parte de la administración. Así funcionan en el Eduard Fonseré desde el curso 2005-2006, un instituto pionero en esta nueva forma de trabajar que todos los centros catalanes adoptarán en, como máximo, cuatro años tras la aprobación del decreto de autonomía.
Aparte de la cohesión social, en este instituto de l'Hospitalet se propusieron mejorar los resultados académicos y la imagen del centro. "Con la ayuda de Educació hicimos una radiografía del instituto, de nuestros puntos fuertes y débiles y diseñamos estrategias y actividades para alcanzar los objetivos ", dice Ibáñez. El punto de partida era complicado. Con cerca de un 70% de inmigración -la misma proporción que el barrio de La Florida-, no era un centro muy solicitado y la matrícula en primera opción apenas llegaba al 50%. El porcentaje de alumnos que aprobaba la ESO era del 45%. Con el dinero adicional que les dio el departament crearon una aula de estudio en la que los alumnos pueden pasa una hora al día con un monitor que les ayuda a hacer los deberes. Además, ofrecen clases de inglés gratis, a los estudiantes con buenas notas que no tengan dinero para pagarse una academia de idionas. "Adaptamos parte del currículum y elegimos a tres docentes con un perfil singular: un profesor que estuviera dispuesto a trabajar con las entidades del barrio, otro que puediera potenciar los deportes extraescolares y uno más que quisiera hacer la revista del instituto", explica Ibáñez. Colaborar con el esplai o avisar a través de SMS de las faltas de asistencia a los padres fuerons otras las iniciativas.
Con la implicación del profesorado han conseguido que el porcentaje de alumnos que aprueba suba a cerca del 70%, las faltas de asistencia han bajado del 18% al 1% y las matrículas en primera opción alcanzan casi el 100%.
divendres, 18 de desembre del 2009
L'ART DE SABER ESCOLTAR
dijous, 17 de desembre del 2009
ELS FILLS MENGEN MALAMENT
MI ESCUELA SABE A NARANJA
Hem de fer costat als infants en el llarg camí de la vida ja que necessiten amor i protecció per part de la família i també de l'escola. Hem de respectar la identitat de cada infant i oferir-los tot el nostre amor.
dimecres, 16 de desembre del 2009
SEMÀFOR

ELS DICCIONARIS (2)
* Comunicar: establir relacio entre persones amb la intenció de transmetre.
* Escola: lloc on hi ha agrpuació de persones, be per l’aprenentatge de conceptes o bé pels conceptes apresos.
* Infantil: referent a la primera etapa de la persona.
* Aviat: adverbi referent al temps i ens indica la seva curta durada.
* Amb: referent a una acció i ens pot indicar la unió, pertenyença o bé la companyia.
L'ART DE SABER ESCOLTAR
dimarts, 15 de desembre del 2009
VALORACIÓ BLOGOSFERA
SOPAR DE NADAL

COMUNIQUEM A TRAVÉS DELS COLORS
MI ESCUELA SABE A NARANJA
dilluns, 14 de desembre del 2009
LA LLEGENDA DEL COMPTE ESTRUC
La meva companya Sara i jo vam explicar una llegenda (la qual vam modificar) sobre Sant Boi de Loobregat ja que les dues som d'aquesta població.
Encara que la creença general de que el vampirisme procedeix de Transilvània, ja existia una llegenda a la comarca del Baix Llobregat en el segle XII, sobre l’any 1173.
En aquells temps vivien continus conflictes entre la Corona d’Aragó i Catalunya contra els reis de França per tal de fer-se amb el poder d’Occitània, territori que va passar a pertànyer des de aleshores a la Federació catalano-aragonesa.
El rei Alfons II el Caste, era un jove de 17 anys, i des de la mort de su predecesor, Ramón Berenguer IV la tutoria de les nostres terres estava en mans del rei Enric II de Plantagenet (pare de Ricard Cor de Lleó, el mateix de les creuades).
El comte d’Estruc va ser un notable guerrer que sempre va lluitar a favor de la Corona catalano-aragonesa i va ser enviat a Sant Boi de Llobregat.
Gran part de la població encara vivien als antic cultes ibèrics pagans, anteriors al Cristianisme, per tant aquests eren un potencial aliat dels àrabs o, potser, dels francs. Per aquesta raó el vell soldat va tenir que reprimir aquests cultes que encara creien en la màgia i les ciències ocultes, origen de l’actual creença en les bruixes i altres supersticions.
Aquesta repressió va comportar que el comte patís una maledicció per part de les seves víctimes i temps després va tenir una mort natural, Estruc rejovenint es va aixecar de la tomba convertint-se en un sembrador de por per tota la comarca.
A les afores de Sant Boi hi ha una torre anomenada la torre de la Miranda.
Diuen les antigues llegendes que a la torre de la Miranda hi vivia un vampir que només sortia per la nit per tal de beure la sang de les seves víctimes. Les seves víctimes eren joves santboianes molt atractives les quals les seduïa i les deixava embarassades.
Al cap de nous mesos les desafortunades tenien petits monstres i com que les noies no volien aquest fills, pujaven fins la torrede la Miranda i deixaven els infants a les escales de l’entrada de la torre .
Quan el vampir sentia el plor d’un infant, baixava fins les escales, l’agafava i se’l enduia fins a dalt de tot de la torre.
La població de Sant Boi de Llobregat estava realment atemorida ja que els santboians tenien por de sortir de nit, tots portaven alls i crucifixos per protegir-se i ningú podia dormir tranquil fins que una dona vella religiosa va trobar la tomba del comte d’Estruc i li va clavar l’estaca en el cor, fent desaparèixer per sempre la tradició.
L'ART DE SABER ESCOLTAR
FEM UN DICATAT AMB CERA
A continuació, podeu observar un dibuix de la representació de la paraula Alegria:
Imatges realitzades per: Cristina Simón Rubió
PINTEM AMB TINTA XINA
Imatges realitzades per: Cristina Simón Rubió
diumenge, 13 de desembre del 2009
PROJECTE JCLIC
divendres, 11 de desembre del 2009
L'ART DE SABER ESCOLTAR
dijous, 10 de desembre del 2009
L'ART DE SABER ESCOLTAR
dimecres, 9 de desembre del 2009
ELS DICCIONARIS
Els diccionaris més importants són:
1. Pompeu Fabra.
2. Mossen Antoni Alcover/ Francesc Borja Moll. Diccionari català balear- valencià
3. Joan Corominas
4. Gran enciclopèdia catalana.
5. Institut estudis catalans(1995). Recull tot allò que encara interessa de tots els diccionaris anteriors.
VIQUIPÈDIA
LLENGUATGE POÈTIC, PUBLICITARI I QUOTIDIÀ
EDUCACIÓ I VIDA QUOTIDIANA
dimarts, 8 de desembre del 2009
L'ART DE SABER ESCOLTAR
Si un infant li pregunta a la seva mare “qui són els reis”, la mare mentirà al seu fill per no desil·lusionar-lo . La mare vol que el seu fill gaudeixi de “l’arribada dels reis” i tot el que comporta.
divendres, 4 de desembre del 2009
L'ART DE SABER ESCOLTAR
dimecres, 2 de desembre del 2009
L'ART DE SABER ESCOLTAR
dimarts, 1 de desembre del 2009
MI ESCUELA SABE A NARANJA
dilluns, 30 de novembre del 2009
CONCERT SANTA CECÍLIA
Imatge realitzada per: Cristina Simón
EL REGAL DE LA COMUNICACIÓ
Si per exemple un infant s’ha portat malament i la mare el renya, només amb la mirada l’infant sap que serà renyat per la mare.
dissabte, 28 de novembre del 2009
EMBOLIQUEM UN PENSAMENT
dimecres, 25 de novembre del 2009
LOS PADRES NO QUIEREN PAGAR DE SU BOLSILLO LA SEMANA BLANCA
MI ESCUELA SABE A NARANJA
dimarts, 24 de novembre del 2009
QUI ETS TU? (segona versió)
L'ILLA DELS 5 FARS
AUDACITY
L’Audicity és un programa lliure el qual ens permet descarregar, editar, gravar i modificar cançons.
Per començar aquesta pràctica cal obrir una carpeta personal i gravar una cançó en format MP3.
Una vegada obrim el programa Audacity, cal anar a fitxer apretar i seleccionar la cançó que havíem guardat a la carpeta.
Quan tenim la cançó, seleccionem un tros i anem a editar i seleccionem el silenci. Després, posarem els efectes de fading d’inici i fading de final.
Amb el micròfon gravarem el nom de la cançó i el cantant en el tros de silenci que prèviament haurem seleccionat.
Després anem a fitxer i exportem la cançó en format MP3, descarreguem el codificador LAME i el guardem a l’ordinador.
Ens hem de registrar a Goear per tal de que ens proporcionin el codi embed per tal de poder penjar l’arxiu MP3 un servidor.
dilluns, 23 de novembre del 2009
L'ART DE SABER ESCOLTAR
diumenge, 22 de novembre del 2009
LITERATURA ORAL O ETNOPOÈTICA
FRASES
ANEM A L'AUDITORI
dijous, 19 de novembre del 2009
UN PLAT PLA PLE DE POESIA ESTÀ
dimecres, 18 de novembre del 2009
MATÍ AL CENTRE D'ART SANTA MÒNICA
dimarts, 17 de novembre del 2009
UN DIA A L'ESCOLA
Ha estat una experiència molt positiva i agradable! Aquí teniu una fotografia realitzada des de la porta de l'entrada a la classe.
dilluns, 16 de novembre del 2009
CONFERÈNCIA EULÀLIA BOSCH
Els infants estan davant nostre per créixer i cal tenir sempre present que aprenen per primera vegada a viure en el món.
És important conèixer la relació de l’escola amb la ciutat i aprofitar el patrimoni.
El gran aliat dels mestres són les arts (música, dansa) ja que pots esdevenir-te mestre gràcies a les arts.
La frase pronunciada per l'Eulàlia Bosch que més m'ha agradat és : "cal saber trobar al lloc on passes les hores"`.
divendres, 13 de novembre del 2009
ANUNCIS
El diàleg és el següent:
- Mama, perquè hem vingut aquí?
- Mira cuore de sucar. Saps què vol dir? Cor de Carbassa
- Fa molt temps vaig tenir un novio italià que hem deia així:
Ets el meu cuore de sucar.
- I que se'n va fer?
- No ho sé, vam deixar de veure'ns. Ja saps com són aquests italians.
- Però mama, això va ser abans o després de conèixer al papa?
MI ESCUELA SABE A NARANJA
Totes les persones "brillem amb llum pròpia" ja que tots tenim coses especials en el nostre interior. Tots som diferents ja que cada un de nosaltres disposa d'unes qualitats que hem de saber potenciar.
dijous, 12 de novembre del 2009
Poesia de les sabates
Sempre anem acompanyades
alhora separades.
Som negres i blanques,
d'origen menorquí.
Un pas ens separa
el cap i la cua
mai s'agafen.
Si tornem a caminar,
tornem a començar!
Autores: Ana Aran, Sara Belmonte i Cristina Simón.
Imatge realitzada per: Roser Ros
POESIA
Un dia d’estiu
Un matí es va despertar
refredat i amb febre.
No li feia
ni mica de gràcia.
Ja ho sé!
primer un suc de taronja.
Comencem les vacances
i comença una nova vida.
La nostre mare ens porta
a les botigues
quan va a comprar.
Enganxa les rodes
de les bicicletes.
Pare, que no véns?
EL REGAL DE LA COMUNICACIÓ
dimecres, 11 de novembre del 2009
L'ART DE SABER ESCOLTAR
dimarts, 10 de novembre del 2009
SEMINARI
Primer de tot li van donar un sobre, aquest, contenia la primera pista. Dins del sobre hi havia un full, en aquest full hi havia escrit que havia d’anar en direcció la màquina de beguda (zuuuu).
En el sobre de la màquina de beguda (zuuuu) li deia que havia d’anar al lavabo més proper del bar.
A l’entrada de la porta hi havia un full que deia que havia de tirar la cadena del wàter (psss), rentar-se les mans (tzz) i eixugar-se-les amb el assecador (psuuu). Sobre l’assecador (psuuu) havia un sobre, aquest contenia un dibuix d’un llibre, el qual l’enviaven cap a la biblioteca, havia d’anar a un ordinador (clic), mirar el correu. Tenia un email (de les seves companyes) el qual li comunicava que havia de dirigir-se a la cabina (plof) més propera del bar, allà havia una nota que informava que s’havia de dirigir cap a l’entrada de la universitat.
Allà l’esperaren les amigues en forma de cercle. Una d’elles va començar a fer sorolls amb els tacons de les botes (clonc, clonc), aquest so indicava a les companyes de la Mariona que ella ja venia. Després de totes les pistes i totes les voltes per la Universitat, la Mariona va ser obsequiada amb el seu regal.
MI ESCUELA SABE A NARANJA
divendres, 6 de novembre del 2009
OMNIS: TOTS ALHORA
A classe de Plàstica ens vam asseure tots al voltant de la taula fent sonar els Omnis que haviem realitzat. Aquest és el petit concert que vam fer...
Vídeo realitzat per: Cristina Simón Rubió
OMNI
FITXA TÈCNICA
- Nom: Paltap
- Classificació: El Paltap pertany a la família dels Idiòfons (instrument de percussió) i és indeterminat ja que no produeix notes.
- Material utilitzat:
* rotllo de paper de plata
* pintura de color verd
* claus
* taps d’ampolla
* fil de cosir
- Descripció de la construcció:
Per realitzar el Paltap he agafat un rotllo de paper de plata i l’he pintat amb pintura de color verd. A continuació he clavat claus a diferents parts del rotllo de paper de plata. He fet forats al mig dels taps i els he agrupat de tres en tres, un tap de color blanc, un tap de color blau i un tap de color vermell. He agafat el fil de cosir i he fet passar tres taps de color diferent, he fet un nus al fil i els he deixat penjant dels claus.
- Com es toca?
Per fer sonar el Paltap només cal que girar el rotllo de paper de plata, d’esquerre a dreta i llavors els taps xocaran entre ells i sonarà.
Imatge realitzada per: Cristina Simón Rubió
PIT-ROIG

MI ESCUELA SABE A NARANJA
Vivim en una societat en la que sempre tenim pressa, i ja se sap que les presses no són bones... Tenim pressa perquè els infants aprenguin el més aviat possible però de vegades no sóm conscients que no hem d'estar sobre d'ells sinó respectar la seva evolució, ja que cada persona és un món.
dijous, 5 de novembre del 2009
MI ESCUELA SABE A NARANJA
El llant d'un l'infant ens indica que necessita alguna cosa. Aquest llant serà calmat quan l'infant hagi cobert la seva necessitat (dormir, menjar...). Sovint, per gestos també podem saber què és el que necessita l'infant.
dimecres, 4 de novembre del 2009
MI ESCUELA SABE A NARANJA
dimarts, 3 de novembre del 2009
L'ART DE SABER ESCOLTAR
dilluns, 2 de novembre del 2009
REFRANYS
Sense menjar
bona confitura.
No es pot viure
ple de fum.
A Roma va
l'home rabiós.
No es pot viure
dins del pot petit.
L'ILLA DELS 5 FARS
divendres, 30 d’octubre del 2009
L'ILLA DELS 5 FARS
dijous, 29 d’octubre del 2009
EL FANG
Fotogradia realitzada per: Cristina Simón Rubió
L'ART DE SABER ESCOLTAR
Si tenim una imatge negativa referent a una persona, automàticament, no l'escoltem. Podem fer veure que sentim però no l'estem escoltant realment perquè ja no estem predisposats.
dimecres, 28 d’octubre del 2009
L'ULL I L'ORELLA FAN BONA PARELLA
Cal tenir presents els següents adjectius:
- alliberada
- concentrada
- universal
- lúdica
Amb tant poc, una poesia ens ofereix una imatge.
Aquí us deixo versos que estaven en el Power Point que m’han agradat molt:
EDUCACIÓ I VIDA QUOTIDIANA
Totes les persones que estan al nostre voltant ens influeixen, potser de manera inconscient, però deixen petjada en la nostre vida. La petjada pot ser gran o petita, però serà una petjada.
Sempre hi ha algun professor que ens marca, algú que no ens deixa indiferent per la seva manera d'impartir les classes.
dimarts, 27 d’octubre del 2009
POWER POINT
És important que el Power Point aporti més paraules del que estem dient. Hi ha tres aspectes bàsics que cal tenir en compte:
- No fer discurs.
- Aportar significat extra.
- El power point depen de l'objectiu, destinatari i intenció del qui ho realitza.
Si cliquem Opciones de Puntero i seleccionem el "retulador", podem fer cercles a les paraules. Amb el "marcador resaltado" podem subratllar.
Elements del Power Point:
- Diapositives
- Objectes
- Accions
- Transicions
- Animacions