dijous, 24 de desembre del 2009

INTERVENCIÓ SÍNTESI DEL BLOC

El 20 de setembre vaig fer la primera intervenció en el bloc. A partit de la primera intervenció, he intentat que les meves aportacions en el bloc fossin força diàries. Vaig agafar el bloc amb molta il·lusió i he intentat no perdre-la.
A més a més de les pràctiques realitzades per TIC he fet intervencions de les altres assigantures. He intentat que sigues un bloc el qual quedin reflectidis aquests mesos. He escrit frases de llibres que m'han agradat, activitats realitzades a classe, notícies...
Una de les coses més interessants de haver-me creat el bloc és que queda constància de totes les actvitats realitzades i serà un gran record.
De les activitats realitzades destacaria el Windows Media Maker ja que veig molt interessant poder escriu-re, afegir transicions i sons a un vídeo.
Fer l'aportació a Viquipèdia també m'ha semblat interessant el fet de poder afegir informació sobre un tema i de pas, ajudar els altres si busquen informacio sobre un tema.

dimecres, 23 de desembre del 2009

WINDOWS MOVIE MAKER

A classe de TIC hem utilitzar el programa Windows Movie Maker. A través d'aquest programa podem crear un vídeo afegint transicions, inserin cançó, escriu-re...
La pràctica que he realitzat és un vídeo ja que vaig assistir a una Jam Session de Jazz. Ja que el contrabaixista és amic meu, aprofito per gaudir d'un tipu de música diferent a la que podria escoltar diàriament.



dimarts, 22 de desembre del 2009

VALORACIÓ VIQUIPÈDIA

Les meves companyes Anna Bartomeus, Caterina Canas, Anna Garcia i jo vam fer l'aportació a la Viquipèdia sobre la Panera dels tresors. A classe de Plàstica vam veure un vídeo en el qual vam poder observar com uns infants experimentaven amb la Panera dels tresors. Jo ja coneixia en que consistia la Panera dels tresors ja que ho havia treballat en el Cicle Superior d'Educació Infantil.
Vam buscar informació i després cada membre del grup va fer la seva aportació al Viquipèdia. Ha estat interessant ja que mai havia fet cap aportació i a la vegada podem aportar informació a persones que estiguin interessades en aquest tema.

LOS PROFESORES PROTESTARÁN POR LA REFORMA DEL CALENDARIO ESCOLAR

Los profesores protestarán por la reforma del calendario escolar
Los sindicatos de docentes USTEC-STECs, CCOO, ASPEPC-SPS y FETE-UGT exigieron ayer a la Generalitat que retire su propuesta de reforma del calendario escolar y convocaron a maestros y padres de alumnos a participar el próximo 11 de diciembre en concentraciones de protesta por toda Catalunya. Las principales centrales sindicales del ámbito de la enseñanza vuelven a sumar así sus fuerzas porque creen que adelantar el inicio del curso e introducir una semana de vacaciones en febrero "empeora las condiciones de trabajo del profesorado".

diumenge, 20 de desembre del 2009

COMPETÈNCIES DIGITALS ESPECÍFIQUES DEL MESTRE EN RELACIÓ A LA TECNOLOGIA

És important adquirir les competències relacionades amb les TIC durant les etapes educatives (infantesa, adultesa...).
Un estudiant que utilitza les TIC gestionarà millor la informació i en un futur resultarà útil per realitzar la seva tasca. És imprescindible que el mestre continui formant-se.
Els documents que marquen les directrius sobre les competències de TIC són:
- UNESCO
- ISTE

1. NORMES DE LA UNESCO
Nocions bàsiques de tecnologia
El docent ha de conèixer el funcionament bàsic, utilitzant la tecnologia.
Afrofundiment de coneixements
El docent ha de conèixer les diverses aplicacions, xarxa de recursos, aplicar la tecnologia a l'alumne.
Creació de coneixements
Saber utilitzar les tecnologies per fomentar l'aprenentatge dels alumnes.
2. NORMES DE LA ISTE
Normes Nacionals sobre Tecnologia Educativa per a Docents.
Planificar, facilitar experiències d'aprenentatge
Promoure la ciutadania
Mostrar estratègies de treball
Normes Nacionals sobre Tecnologia Educativa per a Estudiants.
Creativa, innovació, funcionament de la tecnologia i conceptes, ciutadania digital...

"LA ESCUELA QUERRÍA TENER MÁS AUTONOMÍA"

"La escuela querría tener más autonomía"
En la entrada del instituto Eduard Fonseré, de l'Hospitalet de Llobregat, cuelgan fragmentos de la historia del barrio. Un grupo des estudiantes de ESO entrevistó a vecinos americanos que llegaron a La Florida -el barrio donde se ubica el centro- durante las oleadas de immigrantes andaluces de los años 50 y 60. Ahora son otros recién llegados los que rescatan los orígenes de esta modesta zona de l'Hospitalet. En otra sala del instituto se ven dibujos en los que los alumnos han plasmado su opinión acerca de la igualdad del género. Además tendrán que preparar un debate sobre ello. "Es que sin igualdad no hay cohesión social", explica el director del IES, Jordi Ibáñez.
Aumentar esta cohesión social es uno de los tres objetivos que se ha marcado Eduard Fonseré dentro de su programa de autonomia, un plan piloto que la Generalitat comenzó en el 2005 y que se extenderá a todos los centros de primaria y secundaria a través de la ley de Educación de Catalunya -el Departament d'Educació presentó el borrador de decreto que lo regula hace unos días-.
Autonomía significa libertad para diseñar el proyecto educativo y adaptar ciertos aspectos, como modificar parte del currísculum, elegir algunos perfiles de profesores o disponer de recursos extra. Introduce una nueva filosofía en la que el centro se autoorganiza para alcanzar unos objectivos educativos según su contexto. Pero la autonomia también implica rendición de cuentas y vigilancia por parte de la administración. Así funcionan en el Eduard Fonseré desde el curso 2005-2006, un instituto pionero en esta nueva forma de trabajar que todos los centros catalanes adoptarán en, como máximo, cuatro años tras la aprobación del decreto de autonomía.
Aparte de la cohesión social, en este instituto de l'Hospitalet se propusieron mejorar los resultados académicos y la imagen del centro. "Con la ayuda de Educació hicimos una radiografía del instituto, de nuestros puntos fuertes y débiles y diseñamos estrategias y actividades para alcanzar los objetivos ", dice Ibáñez. El punto de partida era complicado. Con cerca de un 70% de inmigración -la misma proporción que el barrio de La Florida-, no era un centro muy solicitado y la matrícula en primera opción apenas llegaba al 50%. El porcentaje de alumnos que aprobaba la ESO era del 45%. Con el dinero adicional que les dio el departament crearon una aula de estudio en la que los alumnos pueden pasa una hora al día con un monitor que les ayuda a hacer los deberes. Además, ofrecen clases de inglés gratis, a los estudiantes con buenas notas que no tengan dinero para pagarse una academia de idionas. "Adaptamos parte del currículum y elegimos a tres docentes con un perfil singular: un profesor que estuviera dispuesto a trabajar con las entidades del barrio, otro que puediera potenciar los deportes extraescolares y uno más que quisiera hacer la revista del instituto", explica Ibáñez. Colaborar con el esplai o avisar a través de SMS de las faltas de asistencia a los padres fuerons otras las iniciativas.
Con la implicación del profesorado han conseguido que el porcentaje de alumnos que aprueba suba a cerca del 70%, las faltas de asistencia han bajado del 18% al 1% y las matrículas en primera opción alcanzan casi el 100%.
"Hay muchas cosas que mejorar aún y nos gustaría tener todavía más autonomía, pero creemos que la experiencia ha valido la pena", afirman en el instituto. En el centro de eduación priamaria Llola Anglada, de Esplugues de Llobregat, coinciden en que la autonomía que han tenido es "algo limitada", y esperan que con el decreto que Educació prevé aprobar el próximo verano tengan más margen de maniobra. "Diseñamos el proyecto de autonomía en el 2005, centrado en el impulso del lenguaje oral", dice su director, Domènec Anguera. En esta escuela han creado un sistema para evaluar la evolución lectora de los alumnos y también escogieron algún perfil de profesor. Cada fin de curso toca dar cuenta de los resultados. "Nunca antes habíamos estado tan vigilados por Educació", afirma.
Maite Gutiérrez. Barcelona.
Article del diari la Vanguardia. 20 de Desembre de 2009

divendres, 18 de desembre del 2009

L'ART DE SABER ESCOLTAR

Cal escoltar els amics. Ens parlen a cau d'orella, ens coneixen per dins. Saben de nosaltres més del que imaginem. Ens diuen el que realment és bo per a nosaltres. No els agrada afalagar, tampoc no els agrada complaure amb un parell de mentides pietoses.
Els amics, el veritables amics, aquells que només es poden contar amb una mà sempre estan al nostre costat. Estan al nostre costat en momentsde diversió però també en moments que no veiem les coses clares. Ens diuen veritats però de vegades no volem escoltar-les, potser perquè en el fons no volem acceptar certes coses...

dijous, 17 de desembre del 2009

ELS FILLS MENGEN MALAMENT

Un 51% de les famílies catalanes reconeix que els seus fills mengen malament, segons un estudi de l’Observatori de la Nutrició Infantil. En el 81% dels casos, es tracta de fills únics.
Va afirmar Luis Torres, psicòleg infantil del centre Biem. També s’uneix la errònia actitud del 90% dels pares.
Escrit al Diari 20 Minutos.
Dijous 17 de desembre de 2009.

MI ESCUELA SABE A NARANJA

Hay que hacer sitio a cada uno de los niños con sus diferentes formas de ser, de pensar, de sentirse. Con sus diferentes crianzas. Con sus genuinias identidades aún a medio hacer. Hay que explicar, acompañar, estar... a la escucha de sus dudas, de sus opiniones, de sus emergencias, de sus inquietuedes.


Hem de fer costat als infants en el llarg camí de la vida ja que necessiten amor i protecció per part de la família i també de l'escola. Hem de respectar la identitat de cada infant i oferir-los tot el nostre amor.

dimecres, 16 de desembre del 2009

SEMÀFOR

A classe de TIC vam realitzar un fluxograma de com creuar el carrer. Per realitzar-ho, vam utilitzar el programa Gliffy. Els fluxogrames ens permeten representar gràficament situacions a través de simbols.
Una vegada ens registrem i accedim a la pàgina, podem utilitzar diferents simbols si cliquem Flow chart.
A continuació podeu observar la meva pràctica realitzada.


ELS DICCIONARIS (2)

A classe de Comunicació oral escrita i digital hem seguit amb l'exercici dels diccionaris de la setmana pasada. Avui hem fet un resum de les paraules que vam buscar al diccionari, hem creat una poesia i un anunci. Tots els grups han sortit a exposar el seu treball realitzat.
Les meves companyes i jo vam sintetitzar totes les paraules i aquestes van ser les definicions finals:

* Comunicar: establir relacio entre persones amb la intenció de transmetre.
* Escola: lloc on hi ha agrpuació de persones, be per l’aprenentatge de conceptes o bé pels conceptes apresos.
* Infantil: referent a la primera etapa de la persona.
* Aviat: adverbi referent al temps i ens indica la seva curta durada.
* Amb: referent a una acció i ens pot indicar la unió, pertenyença o bé la companyia.

L'ART DE SABER ESCOLTAR

La persona que practica l'escolta es fa estimar i, en fer-se estimar, es concerteix en una persona amable, desitjada en els cercles socials, volguda per mi mateixa. Mai no resta sola, perquè la seva presència és sol·licitada quasi amb devoció.


Una persona atenta i que sap escoltar els altres sempre està valorada en el seu entorn més proper ja que aquest entorn valora com actua aquesta persona. Una persona que és capaç d'escoltar els altres és una persona amb un alt grau d'empatia.

dimarts, 15 de desembre del 2009

VALORACIÓ BLOGOSFERA

La meva valoració sobre Blogosfera és força positiva ja que ha permés que totes les membres d'un grup poguéssim aportar informació sobre un tema. L'Anna Bartomeus, Caterina Canas i Anna Garcia vam escollir el tema dels infants i la televisió ja que és un tema que ens va semblar interessant ja que veure la televisió és positiu però amb moderació. Està bé que els infants mirin la televisió però cal controlar les hores que passen mirant-la.
Primer vam buscar informació i després cada una de nosaltres ha anat fent aportacions. És interessant el fet de poder comentar els escrits de les altres.



SOPAR DE NADAL


Els mapes conceptuals ens serveixen per organitzar idees. A l'hora de realitzar mapes conceptuals hem d'utilitzar connectors. Si tenim un examen, ens anirà molt bé realitzar mapes conceptuals per tal d'estudiar millor a partir de paraules essencials.
Amb el programa CMapTools vam realitzar una pràctica a classe de TIC. La pràctica consistia en realitar un mapa conceptual sobre un Sopar de Nadal. En el blog del professor Jordi Simón he extret el text per poder fer la pràctica. El text tracta sobre l'àvia Maria que ha de realitzar el sopar de Nadal i en el mapa conceptual hem escrit els plats que prepararà l'àvia Maria, els convidats, etc.

COMUNIQUEM A TRAVÉS DELS COLORS




A la classe de Plàstica d'avui ens hem comunicat a través dels colors. La professora Georgina ens ha proporcionat diferents tipus de pigments que barrejats amb una espècie de gelatina podiem crear diferents colors, formes, volums... Les mans han estat la nostra principal eina, ja que hem utiltzat el palmell de la mà, els dits...

MI ESCUELA SABE A NARANJA

Un niño que precisa ser mirado, tocado, escuchado, contenido. Un niño que necesita sentirse acompañado, conocido, reconocido y aceptado en sus modos y maneras, en su cuerpo, en su sexo, en sus exploraciones, en sus miedo, en sus gustos...

Els infants necessiten ser estimulats pels pares i els educadors, sobre tot dels 0 als 3 anys de vida. Aquesta estimulació serà bàsica ja que tot infant ha de sentir-se estimat, atès, acompanyat, escoltat... A mesura que l'infant va creixent anirà acceptant-se amb tot el que comporta. Cada persona és un món i això s'ha de respectar.

dilluns, 14 de desembre del 2009

LA LLEGENDA DEL COMPTE ESTRUC

A través de les assignatures de Comunicació oral escrita i digital i TIC vam realitzar un treball que consistia en explicar una llegenda que podia ser inventada o real utilitzant un suport de mitjans audiovisuals.
La meva companya Sara i jo vam explicar una llegenda (la qual vam modificar) sobre Sant Boi de Loobregat ja que les dues som d'aquesta població.
La Llegenda del compte Estruc

Encara que la creença general de que el vampirisme procedeix de Transilvània, ja existia una llegenda a la comarca del Baix Llobregat en el segle XII, sobre l’any 1173.

En aquells temps vivien continus conflictes entre la Corona d’Aragó i Catalunya contra els reis de França per tal de fer-se amb el poder d’Occitània, territori que va passar a pertànyer des de aleshores a la Federació catalano-aragonesa.

El rei Alfons II el Caste, era un jove de 17 anys, i des de la mort de su predecesor, Ramón Berenguer IV la tutoria de les nostres terres estava en mans del rei Enric II de Plantagenet (pare de Ricard Cor de Lleó, el mateix de les creuades).
El rei català tenia com enemic principal el rei Llop de Murcia i les incursions en la Tarraconense i eren freqüents i, a la mateixa vegada, teníem les lluites de les fronteres del nord contra els francs en la disputa d’Occitànica.

El comte d’Estruc va ser un notable guerrer que sempre va lluitar a favor de la Corona catalano-aragonesa i va ser enviat a Sant Boi de Llobregat.

Gran part de la població encara vivien als antic cultes ibèrics pagans, anteriors al Cristianisme, per tant aquests eren un potencial aliat dels àrabs o, potser, dels francs. Per aquesta raó el vell soldat va tenir que reprimir aquests cultes que encara creien en la màgia i les ciències ocultes, origen de l’actual creença en les bruixes i altres supersticions.
Aquesta repressió va comportar que el comte patís una maledicció per part de les seves víctimes i temps després va tenir una mort natural, Estruc rejovenint es va aixecar de la tomba convertint-se en un sembrador de por per tota la comarca.

A les afores de Sant Boi hi ha una torre anomenada la torre de la Miranda.
Diuen les antigues llegendes que a la torre de la Miranda hi vivia un vampir que només sortia per la nit per tal de beure la sang de les seves víctimes. Les seves víctimes eren joves santboianes molt atractives les quals les seduïa i les deixava embarassades.
Al cap de nous mesos les desafortunades tenien petits monstres i com que les noies no volien aquest fills, pujaven fins la torrede la Miranda i deixaven els infants a les escales de l’entrada de la torre .

Quan el vampir sentia el plor d’un infant, baixava fins les escales, l’agafava i se’l enduia fins a dalt de tot de la torre.

La població de Sant Boi de Llobregat estava realment atemorida ja que els santboians tenien por de sortir de nit, tots portaven alls i crucifixos per protegir-se i ningú podia dormir tranquil fins que una dona vella religiosa va trobar la tomba del comte d’Estruc i li va clavar l’estaca en el cor, fent desaparèixer per sempre la tradició.

Imatge realitzada per: Sara Belmonte i Cristina Simón

L'ART DE SABER ESCOLTAR

Quan es tracta de comunicar notícies que no agrada dir, cal tenir coratge, però encara cal tenir més valor per escoltar-les, sobretot quan no coincideixen amb les pròpies expectatives. Ens fa por escoltar, perquè ens fa por gratar en els propies erros i fracassos.


Quan un professor comunica els resultats d'examens als alumnes, ja qui pensa que està segur d'haver aprobat. El problema és quan la nota no és la esperada... llavors s'inicia un procés per assimilar la nota. A tots ens pot afectar suspendre, però si teniem unes expectatives i després es trenquen, llavors serà més dura l'assimilació.

FEM UN DICATAT AMB CERA

A classe de Plàstica vam realitzar un dicatat amb diferents ceres. La professora Georgina ens va proporcionar papers i ceres de diferents colors per tal de que expressesim amb 3 minuts la paraula Por i la paraula Alegria.
Podeu observar el dibuix de la representació de la paraula Por:




A continuació, podeu observar un dibuix de la representació de la paraula Alegria:






Imatges realitzades per: Cristina Simón Rubió

PINTEM AMB TINTA XINA

A classe de Plàstica vam pintar amb tinta xina per tal de treballar el traç. La professora Georgina ens va facilitar diferents tipus de branques per tal de que les observéssim i les dibuixéssim amb tinta xina. Vam agafar el pinzell i vam dibuixar diferents tipus de branques amb la tinta xina. Mentre dibuixàvem vam escoltar música molt relaxant i aquest fet va ajudar a que l'activitat fos molt amena.









Imatges realitzades per: Cristina Simón Rubió

diumenge, 13 de desembre del 2009

PROJECTE JCLIC

A través del programa JClic podem realitzar diferentes activitats educatives. A través del Jclic Author podem crear el nostre propi projecte. Podem escollir diverses activitats, jo m'he centrat en el tema de les fuites i he realitzat puzzle de taronges, sopa de lletres amb diferents noms de fruites, memory (tenim una poma i hem de buscar la mateixa poma, tenim cireres i hem de buscar cireres i així anar fent fins a trobar totes les parelles)...
Per guardar el projecte només cal clicar a Fitxer: Desa i desde Eines crear la pàgina web: C:\Users\Cris & Lídia\Desktop\projects\projects\les_fruites\fruites1.htm

divendres, 11 de desembre del 2009

L'ART DE SABER ESCOLTAR

La xerrameca consisteix a omplir de mots el silenci, per foragitar el vertigen que provoca en la interioritat humana. És, al capdavall, una forma d'evasió, una sortida cap endavant, una clara manifestació de la incapacitat per romandre en silenci i esperar l'arribada de les paraules fonamentals.
Mentres fem xerrameca aprofitem per dir paraules per tal d'evitar el silenci. Aquestes paraules no són fonamentals, és més aviat, parlar per parlar.

dijous, 10 de desembre del 2009

L'ART DE SABER ESCOLTAR

El qui domina l'art de fer-se escoltar no ha de recórrer a la força, ni a la coacció, ni al xantatge per tal de garantir que els seus interlocutors l'escoltin. Coneix, a fons, les habilitats del discurs oral i els altres l'escolten, perquè el que diu és interessant, o bé perquè sap despertar el desig d'escoltar en els altres.
Quan una persona ha de realitzar una exposició i sap què el que ha de transmetre són continguts interessants, sap del cert que l’escolta per part dels oients serà optima. L’emissor de les paraules haurà pensat prèviament com fer l'exposició per tal que les paraules deixin impremta en el receptor. El receptor si té una bona predisposició a escoltar i a més a més, li agrada el temari que s’exposarà gaudirà d’una bona exposició.

dimecres, 9 de desembre del 2009

ELS DICCIONARIS

La classe de Comunicació oral i escrita i digital ha consistit en anar per grups a la biblioteca de la Universitat i hem buscat les mateixes paraules a cada diccionari. Aquests han estat els diccionaris:

Els diccionaris més importants són:

1. Pompeu Fabra.
2. Mossen Antoni Alcover/ Francesc Borja Moll. Diccionari català balear- valencià
3. Joan Corominas
4. Gran enciclopèdia catalana.
5. Institut estudis catalans(1995). Recull tot allò que encara interessa de tots els diccionaris anteriors.
El meu grup hem treballat el diccionari català balear-valencia (2). Hem buscat per internet la biografia dels autorors i 5 paraules al diccionari. Les paraules que buscat són: comunicar (V), escola (substantiu), infantil (adjectiu), aviat (adverbi) i amb (preposició).

VIQUIPÈDIA

Fa unes setmanes vam decir amb les meves companyes Anna Bartomeus, Caternia Canas, Anna Garcia crear una pàgina la qual parlariem sobre la Panera dels tresors. Vam escollir aquest tema perquè està molt relacionat amb l'Educació Infantil.
Amb les diferents aportacions del grup, vam aconseguir crear una pàgina per tothom qui vulgui saber de què tracta la Panera dels tresors, materials, beneficis pels infants, etc.

LLENGUATGE POÈTIC, PUBLICITARI I QUOTIDIÀ

Després de realitzar un debat a classe de Comunicació oral escrita i digital sobre el llenguatge poètic, el llenguatge publicitari i el llenguatge quotidià aquestes van ser les conclusions finals.
El llenguatge poètic:
És un llenguatge melòdic, amb ritme aparent o evident. Té figura i una funció estètica.
Ens aporta imatges (representacions mentals). Utilitza el llenguatge publicitari i el llenguatge quotidià ja que s'utilitzen entre ells.
Alguns poetes no fan poemes per persuadir sinó per alliberar sentiments.
El llenguatge publicitari:
El llenguatge publicitari està dirigit a un públic seleccionat. Per tal d'aconseguir el seu objectiu utilitza els altres dos llenguatges i preten obtenir una resposta en un temps determinat. És el llenguatge més persuasiu.
El llenguatge quotidià:
És el llenguatge que primer aprenem, és el més fàcil per comunicar-se, altruista, el més espontani de tots i utilitza les principals vies de comunicació.

EDUCACIÓ I VIDA QUOTIDIANA

Els mestres, i sobretot les mesures de les primeres etapes educatives, la majoria dones, fan molt sovint de cuineres de situacions que unes vegades coneixen i d'altres només es poden imaginar.
En la història breu de llarga durada El petó trobem la següent metàfora que m'ha cridat l'atenció.
Els mestres ens aporten molts coneixements (que serien els ingredients) amb la finalitat de ser persones amb grans valors (que seria el plat final). Aquests coneixements es van enriquint amb el temps, però cal que els anem treballant.

dimarts, 8 de desembre del 2009

L'ART DE SABER ESCOLTAR

La mentida és un acte intencional i, per tant, mogut per la voluntat.

Mentim per voluntat pròpia i quan mentim, és perquè volem “amagar” alguna cosa.
Si un infant li pregunta a la seva mare “qui són els reis”, la mare mentirà al seu fill per no desil·lusionar-lo . La mare vol que el seu fill gaudeixi de “l’arribada dels reis” i tot el que comporta.

divendres, 4 de desembre del 2009

L'ART DE SABER ESCOLTAR

Com diu Hans Georg Gadamer, ens escoltem massa i estem tan plens de nosaltres que no som capaços de sentir els altres.
Quan anem parlant amb una persona, de vegades, fem veure que l'escoltem però anem pensant amb les nostres coses. Estem tant pendents d'allò que ens passa que ens perdem allò que ens estan dient....

dimecres, 2 de desembre del 2009

L'ART DE SABER ESCOLTAR

Quan escoltem vertaderament l'altre, no escoltem, solament els fonemes que emet, sinó la paraula interior que hi ha en el fons de la paraula exterior.

Quan escoltem els altres estem atents a les paraules que ens diuen però per realitzar una correcta escolta, cal anar més enllà d'aquestes paraules i ser conscients d'allò que realment ens diu la persona que emet un missatge.

dimarts, 1 de desembre del 2009

MI ESCUELA SABE A NARANJA

Me gusta esta expresión de tan pocas palabras, pero de tantos sentimientos, porque encuentro que si de algo podemos comunicar los maestros a los alumnos es precisamente un amor a modo de acompañamiento en sus primeros pasos sentimentales, y de cesión afectuosa de las palabras.
La paraula amor és una paraula molt fàcil de dir però difícil d'expressar. Un mestre ha de ser capaç de transmetre amor quan explica la classe. És molt diferent el mestre que explica el temari del llibre i el mestre que explica els continguts amb delicadesa, "estimant" la seva feina.

dilluns, 30 de novembre del 2009

CONCERT SANTA CECÍLIA


Divendres passat, 27 de novembre vam assistir al concert de Santa Cecília. Vam anar a l'auditori de la Universitat i vam poder gaudir de la les cançons interpretades pel cor Blanquerna. Els estudiants de 3er de Magisteri Musical ens va oferir tot un repertori de cançons acompanyades amb diferents instruments musicals.

Imatge realitzada per: Cristina Simón

EL REGAL DE LA COMUNICACIÓ

En un moment penses que qui sap si tot ja és fet i encara que més endavant parlis i parlis, la conversa fonamental ja havia estat feta amb els ulls i més ben expressada que amb les paraules.
Amb una simple mirada i per l'expressió de la cara podem saber com se sent una persona.

Si per exemple un infant s’ha portat malament i la mare el renya, només amb la mirada l’infant sap que serà renyat per la mare.
Un altre exemple seria quan una persona suspèn un examen i una altra persona li pregunta com li ha anat, només per la seva mirada la persona que ha preguntat sabrà que ha suspès l'examen.

dissabte, 28 de novembre del 2009

EMBOLIQUEM UN PENSAMENT


Durant la setmana d’activitats externes havíem de quedar-nos amb un pensament. A classe de Plàstica, a través del paper i tinta xina hem plasmat aquest pensament (amb música relaxant de fons). Després de plasmar el pensament, l’hem embolicat amb el tipus de paper que volguéssim (depenent si volíem que es mostrés molt o no aquest pensament).

En el meu paper hi ha blau que simbolitza la llibertat i l'evolució d'una expectativa que ha anat augmentant a mesura que anava pasant la setmana...
Imatge realitzada per: Cristina Simón

dimecres, 25 de novembre del 2009

LOS PADRES NO QUIEREN PAGAR DE SU BOLSILLO LA SEMANA BLANCA

Los padres no quieren pagar de su bolsillo la semana blanca
Además de estar en contra del cierre de aulas durante una semana en febrero, los padres no quieren tener que poner dinero de su bolsillo oara matricular a sus hijos en las actividades extraescolares de la nueva semana blanca escolar que Educació instaurará a partir del próximo curso. La Generalitat no se plantea destinar recursos extraordinarios para ayudar a las famílias porque, explica, las subvenciones de este tipo no se agotan y ampliaría partidas si hubiera mucha demanda. La Federación de Asociaciones de Padres y Madres de Alumnos de Catalunya teme que no haya una oferta garantizada y que Educació deje la responsabilidad en manos de ayuntamientos y ampa's. CC.OO. también rechaza el nuevo calendario porque no está consensuado y propondrá referendums para evaluarlo.
Article extret del diari Què!
Redacción Barcelona.
25/11/09

EDU365 I EDUCÀLIA

Dos Entorns Per Educacio Bo

MI ESCUELA SABE A NARANJA

Y se entregará con todas sus fuerzas a lograr sus deseos, siempre que se le permita recorrer su camino de sucesivas identificaciones y siempre que se le permita tener un lugar diferenciado y particular, no apegado en exceso a su madre, desde donde pueda sentir sus carencias y moverse para intentar solventarlas.
Hem de deixar que els infants vagin descobrint, poc a poc, el món que els envolta. L'infant necessita de l'estimació de la mare, però cal que aquest vincle no sigui exagerat ja que sinó sempre dependrà de la mare i el que és important és aconseguir una autonomia.

dimarts, 24 de novembre del 2009

QUI ETS TU? (segona versió)


QUI ETS TU?

Qui ets tu
que llueixes
aquest mocador
amb tanta finor?
Hi predominen
els colors clars
que em recorden
els colors
de l'arc
de sant Martí.


Fotografia realitzada per: Cristina Simón Rubió

L'ILLA DELS 5 FARS

Tot plegat em va fer refelxionar sobre quantes vegades hem estat capaços d'encendre un far i quantes altres -la majoria, em temo- ens hem limitat a encendre petits llums.
En moltes ocasions, quan ens expressem no acabem "d'encendre un far" ja que ens conformem amb "encendre petits llums" i no som conscients que no arribem a comunicar allò que voliem.

AUDACITY

L’Audicity és un programa lliure el qual ens permet descarregar, editar, gravar i modificar cançons.
Per començar aquesta pràctica cal obrir una carpeta personal i gravar una cançó en format MP3.
Una vegada obrim el programa Audacity, cal anar a fitxer apretar i seleccionar la cançó que havíem guardat a la carpeta.
Quan tenim la cançó, seleccionem un tros i anem a editar i seleccionem el silenci. Després, posarem els efectes de fading d’inici i fading de final.
Amb el micròfon gravarem el nom de la cançó i el cantant en el tros de silenci que prèviament haurem seleccionat.
Després anem a fitxer i exportem la cançó en format MP3, descarreguem el codificador LAME i el guardem a l’ordinador.
Ens hem de registrar a Goear per tal de que ens proporcionin el codi embed per tal de poder penjar l’arxiu MP3 un servidor.

dilluns, 23 de novembre del 2009

L'ART DE SABER ESCOLTAR

Hi ha un temps d'expressió que és el que necessitem per exterioritzar els pensament que brollen en la interioritat.
No és senzill transmetre els nostres pensaments en un full ja que necessitem uns segons per transmetre allò que volem dir.

diumenge, 22 de novembre del 2009

LITERATURA ORAL O ETNOPOÈTICA

Literatura Oral o Etnopoètica
Consisteix a comunicar-se estèticament a través de la paraula dita.
Les societats tradicionals que no tenen escriptura difonen la seva literatura a través de la repetició de textos, de les peces orals. La repetició és la clau per la conservació i difusió dels textos. Per aquesta raó necessiten tenir una part fixe i així ser reconeguts, memoritzats i tornats a dir una vegada i una altra.
L'etnopoètica és l'art verbal realitzat per persones amb talent en un procés d'improvització. Les produccions etnopoètiques han de tenir tres característiques:
* Ser expressades a través de l'art de la paraula amb recursos propis del llenguatge poètic: la metàfora, el sentit figurat, la rima, etc.
* Ser produïdes per persones que tenen una certa habilitat comunicativa o sigui, competents.
* Permetre improvitzar i introduïr variacions textuals segons les necessitats comunicatives del moment i la interacció entre l'emisor i el receptor.
* Els missatges etnopoètics es donen en la comunicació, diària entre les persones i tenen funcions diverses:
- entretenir
- omplir el temps lliure
- educar
- donar normes
- criticar
- reforçar l'identitat social o nacional
- cohesionar un grup
- crear lligams de solidaritat

FRASES


Des de Seminari vam confeccionar un "come cocos" amb frases del llibre Educació i vida quotidiana de l'Eulàlia Bosch que ens haguesin cridat l'atenció o paraules amb les quals el definiriem. El dilluns 16 de novembre, quan l'Eulàlia va venir a la universitat a fer la conferència els hi vam entregar.


Les frases que vaig escriure són les següents:


- Senyoreta, tu t'ho creus, tot el que dius?
- Tu què mires, el blanc o el negre?
- Infància
- Magnifiques descripcions
- Captivador
- Pensar, igual que llegir i escriure, vol temps
- La gent que ens envolta ens fa de mestre, tant si n'és conscient com sino.
- La ficció, però, s'explica des de la realitat.

Imatge realitzada per: Cristina Simón

ANEM A L'AUDITORI


El divendres 20 de Novembre vam assistir a l'Auditori. Primer ens van fer una visita guiada al museu de la Música. Després, vam assistir al assaig general d'un concert per a escoles d'educació infantil anomenat Corda i descorda. L'assaig va estar molt bé ja que era un concert amb instruments musicals i van tocar cançons molt populars.

Per finalitzar ens van fer una conferència sobre Servei Educatiu de l'Auditori.

"La música no és un luxe, sinó una necessitat, com l'aire que respirem".

dijous, 19 de novembre del 2009

UN PLAT PLA PLE DE POESIA ESTÀ

Aquest matí hem anat a la Biblioteca Jaume Fuster ha escoltar tot un recull de poesies i cançons sota el nom Un plat pla ple de poesia està. Han assisistit infants els quals han gaudit en tot moment rient i fent comentaris com ara "como mola". Hem escoltat poesies i cançons molt conegudes com Sol solet, La lluna la pruna, etc.

Ha estat un matí ple de poesia i per uns instants, he retornat a la infantesa.
Aquí teniu un vídeo que he realitzat perquè us feu una idea...

dimecres, 18 de novembre del 2009

MATÍ AL CENTRE D'ART SANTA MÒNICA


Avui hem anat al centre d'art Santa Mònica i he experimentat diverses sensacions. El primer que m'ha sobtat a l'entrar a la primera sala ha estat la foscor que hi predominava. Era una sala amb miralls a la banda dreta de i una música que per a mi, ha era relaxant. Al fons de la sala hi havia una espècie de còdig de barres de diferents colors.

La següent sala encara era més fosca que la primera, amb una mena de llibre obert al qual hi havien diverses imatges sobre animals, persones, paisatges i els fons de la sala una pantalla molt gran la qual quedaven reflexades les imatges del llibre.

Ha estat molt interessant ja que no s'havia molt bé que m'hi trobaria i lo que he vist, m'ha agradat!
Imatge realitzada per: Cristina Simón

dimarts, 17 de novembre del 2009

UN DIA A L'ESCOLA


Avui, juntament amb la meva companya Blanca hem passat el dia al CEIP Fort Pienc.

La meva primera impressió ha estat molt bona. L’escola és molt gran i gaudeix de molta decoració. Hem estat a la classe de P4. Hem presenciat l’arribada dels infants a l’escola, com han cantat, han treballat una fitxa sobre els ossos, l’estona al pati, la sessió de psicomotricitat (els infants han fet un castell amb coixins) i hem observat els infants en els diferents racons de l'aula.

Ha estat una experiència molt positiva i agradable! Aquí teniu una fotografia realitzada des de la porta de l'entrada a la classe.

Imatge realitzada per: Cristina Simón

dilluns, 16 de novembre del 2009

CONFERÈNCIA EULÀLIA BOSCH

Avui a la universitat hem assistit a la conferència de l’Eulàlia Bosch. En aquesta conferència, l'Eulàlia ens ha parlat de la importància del diàleg amb els infants, la societat i l’internés que hem de tenir sobre l’educació.

Els infants estan davant nostre per créixer i cal tenir sempre present que aprenen per primera vegada a viure en el món.

És important conèixer la relació de l’escola amb la ciutat i aprofitar el patrimoni.

El gran aliat dels mestres són les arts (música, dansa) ja que pots esdevenir-te mestre gràcies a les arts.

La frase pronunciada per l'Eulàlia Bosch que més m'ha agradat és : "cal saber trobar al lloc on passes les hores"`.

divendres, 13 de novembre del 2009

ANUNCIS

L'activitat consistia en fixar-nos en dos anuncis i comentar-los. Vaig fixar-me en l'anunci dels Formatges Burgo de Arias i l'anunci de Pasta La Tagliatella.
Anunci: Formatgets Burgo de Arias
El primer anunci pasa a la cuina d'una casa. Un pare, amb els seu fill als braços obre la nevera i treu una capsa de formatgets Burgo de Arias.
La frase que podem escoltar en aquest anunci és: Las personas que buscan su vida fácil, suave y rica tienen algo especial: Burgo de Arias.
Anunci: Pasta La Tagliatella
L'anunci succeeix a la taula d'un restaurant italià. A la taula hi ha assegudes mare i filla menjant pasta italiana.

El diàleg és el següent:

- Mama, perquè hem vingut aquí?
- Mira cuore de sucar. Saps què vol dir? Cor de Carbassa
- Fa molt temps vaig tenir un novio italià que hem deia així:
Ets el meu cuore de sucar.
- I que se'n va fer?
- No ho sé, vam deixar de veure'ns. Ja saps com són aquests italians.
- Però mama, això va ser abans o després de conèixer al papa?

MI ESCUELA SABE A NARANJA

Cada persona brilla con luz propia entre todas las demás.

Totes les persones "brillem amb llum pròpia" ja que tots tenim coses especials en el nostre interior. Tots som diferents ja que cada un de nosaltres disposa d'unes qualitats que hem de saber potenciar.

dijous, 12 de novembre del 2009

Poesia de les sabates


Sempre anem acompanyades
alhora separades.
Som negres i blanques,
d'origen menorquí.
Un pas ens separa
el cap i la cua
mai s'agafen.
Si tornem a caminar,
tornem a començar!


Autores: Ana Aran, Sara Belmonte i Cristina Simón.
Imatge realitzada per: Roser Ros

POESIA

L'activitat d'un dimecres a classe de Comunicació oral, escrita i digital va consistir en anar a la Biblioteca de la Universitat. Prèviament ens havíem de pensar un número. Jo vaig pensar amb el número 5, em vaig dirigir a la prestatgeria número 5 i vaig agafar el 5è llibre. El vaig obrir per la pàgina 5 i vaig copiar la cinquena frase. A la prestatgeria de sota, vaig agafar el llibre número 5 i així successivament vaig anar apuntant totes les frases. Una vegada teníem totes les frases apuntades havíem de crear una poesia. La poesia que vaig crear va ser la següent:


Un dia d’estiu

Un matí es va despertar
refredat i amb febre.
No li feia
ni mica de gràcia.
Ja ho sé!
primer un suc de taronja.
Comencem les vacances
i comença una nova vida.
La nostre mare ens porta
a les botigues
quan va a comprar.
Enganxa les rodes
de les bicicletes.
Pare, que no véns?

EL REGAL DE LA COMUNICACIÓ

Sovint, quan una persona no està bé, només un toquet a la galta o al front o al cap li comença a obrir les portes del confort.
Amb un simple gest una persona pot reconfortar a una altre. Un clar exemple és quan algú ens abraça, ja que ens sentim bé i reconfortats. De vegades sobren les paraules perquè els gestos ja ens diuen molt...

dimecres, 11 de novembre del 2009

L'ART DE SABER ESCOLTAR

La velocitat és el factor clau i determina extraordinàriament tant el procés d'emissió com el procés de recepció.
Si quan parlem o llegim anem molt ràpids, les persones que estan escoltant no podran seguir correctament allò que estem dient. Per això, és important que siguem clars alhora de parlar i quan llegim no anar massa ràpid.

dimarts, 10 de novembre del 2009

SEMINARI

Una activitat proposada desde seminari va ser anar per parelles a la Universitat, escoltar i gravar sons. La meva companya Caterina i jo vam gravar els sons de:
- màquina beguda
- aigua de l'aixeta
- secador del labavo
- cadena del labavo
- tacons
- porta que es tanca
- teclat i ratolí
- despenjar el telèfon
Seguidament, vam inventar-nos una història amb aquets sons. La història que vam inventar-nos va ser:
L'aniversari de la Mariona
El dia 5 d’octubre va ser l’aniversari de la Mariona, ella estudia 3er de Magisteri d’Educació Infantil. El dia del seu aniversari, les seves companyes li van organitzar un joc que consistia en anar buscant pistes per tota la universitat.
Primer de tot li van donar un sobre, aquest, contenia la primera pista. Dins del sobre hi havia un full, en aquest full hi havia escrit que havia d’anar en direcció la màquina de beguda (zuuuu).
En el sobre de la màquina de beguda (zuuuu) li deia que havia d’anar al lavabo més proper del bar.
A l’entrada de la porta hi havia un full que deia que havia de tirar la cadena del wàter (psss), rentar-se les mans (tzz) i eixugar-se-les amb el assecador (psuuu). Sobre l’assecador (psuuu) havia un sobre, aquest contenia un dibuix d’un llibre, el qual l’enviaven cap a la biblioteca, havia d’anar a un ordinador (clic), mirar el correu. Tenia un email (de les seves companyes) el qual li comunicava que havia de dirigir-se a la cabina (plof) més propera del bar, allà havia una nota que informava que s’havia de dirigir cap a l’entrada de la universitat.
Allà l’esperaren les amigues en forma de cercle. Una d’elles va començar a fer sorolls amb els tacons de les botes (clonc, clonc), aquest so indicava a les companyes de la Mariona que ella ja venia. Després de totes les pistes i totes les voltes per la Universitat, la Mariona va ser obsequiada amb el seu regal.

MI ESCUELA SABE A NARANJA

El intento está en lograr que cada cual pueda ser <<él mismo>>, y jugar con todo lo suyo: gustos, amistades, modo de ser, dejándose afectar por los afectos que van sucediéndose alrededor y dentro de nosotros.
És molt important deixar als infants que siguin ells mateixos i que facin allò que els hi vingui de gust. Si a un infant li agrada pintar, deixem que pinti! Si a un infant li agrada cantar, deixem que canti!

divendres, 6 de novembre del 2009

OMNIS: TOTS ALHORA

A classe de Plàstica ens vam asseure tots al voltant de la taula fent sonar els Omnis que haviem realitzat. Aquest és el petit concert que vam fer...

Vídeo realitzat per: Cristina Simón Rubió

OMNI



FITXA TÈCNICA

- Nom: Paltap


- Classificació: El Paltap pertany a la família dels Idiòfons (instrument de percussió) i és indeterminat ja que no produeix notes.

- Material utilitzat:
* rotllo de paper de plata
* pintura de color verd
* claus
* taps d’ampolla
* fil de cosir

- Descripció de la construcció:
Per realitzar el Paltap he agafat un rotllo de paper de plata i l’he pintat amb pintura de color verd. A continuació he clavat claus a diferents parts del rotllo de paper de plata. He fet forats al mig dels taps i els he agrupat de tres en tres, un tap de color blanc, un tap de color blau i un tap de color vermell. He agafat el fil de cosir i he fet passar tres taps de color diferent, he fet un nus al fil i els he deixat penjant dels claus.


- Com es toca?
Per fer sonar el Paltap només cal que girar el rotllo de paper de plata, d’esquerre a dreta i llavors els taps xocaran entre ells i sonarà.




Imatge realitzada per: Cristina Simón Rubió

PIT-ROIG

Amb el primer vers d'un poema referent a l'ocell pit-roig, hem realitzat a classe de Comunicació oral escrita i digital un nou poema a partir d'unes fotografies referents a la naturalesa.

Pit-roig ¿no has vist pas un paradís verd?
amb tantes tonalitats de fulles?
Deixa anar els teus somnis,
de prinicpi a fi.


MI ESCUELA SABE A NARANJA

Con los niños también tenemos prisa, queremos que crezcan demasiado rápidamente y además que sean inteligentes, que no lloren, que no cojan traumas, ni cinstipados, que aprendan inglés lo antes posible, que sean buenas personas, que no den mucha lata, que sean simpáticos, autónomos, modernos y creativos. Aunque, como todos sabemos, un niño no se hace en un día...


Vivim en una societat en la que sempre tenim pressa, i ja se sap que les presses no són bones... Tenim pressa perquè els infants aprenguin el més aviat possible però de vegades no sóm conscients que no hem d'estar sobre d'ells sinó respectar la seva evolució, ja que cada persona és un món.

dijous, 5 de novembre del 2009

MI ESCUELA SABE A NARANJA

Es decir, que cuando el niño se sienta a falta de comida, de calor, o de calma..., se pondrá en marcha para ir a buscarlo, y llorará, se moverá, y protestará, hasta colmar sus deseos.

El llant d'un l'infant ens indica que necessita alguna cosa. Aquest llant serà calmat quan l'infant hagi cobert la seva necessitat (dormir, menjar...). Sovint, per gestos també podem saber què és el que necessita l'infant.

dimecres, 4 de novembre del 2009

MI ESCUELA SABE A NARANJA

Cierto es que en los inicios el cordón umbilical aún no puede cortarse, porque el niño nace muy desvalido en nuestra especie y hay que rodearlo de cobijo, afecto y esperanza.
L'infant quan neix està indefens, necessita afecte i amor constant per part dels pares. És vital que els pares proporcionin als seus fills afecte i estimació per tal que creixin en un ambient d'harmonia.

dimarts, 3 de novembre del 2009

QUI ETS TU?


Qui ets tu?

Qui ets tu
que portes
un mocador
amb tanta finor?
El portes per què
t'agrada?
Hi predominen
els colors clars,
com els teus
ulls clars.
Hi ha dies que portes
altres mocadors però
per què aquest, sovint,
t'acompanya?
Fotografia realitzada per: Cristina Simón Rubió

L'ART DE SABER ESCOLTAR

Per a poder escoltar correctament, cal superar el prejudici de la imatge. Molt sovint la imatge de l'altre condiciona extraordinàriament l'acte d'escolta.
No podem ser capaços d'escoltar atentament allò que ens diuen sinó evitem els prejudicis, perquè segurament tindrem una imatge que no correspon a la real (com en moltes ocasions passa).

dilluns, 2 de novembre del 2009

REFRANYS

A classe de Comunicació oral escrita i digital, la professora Roser Ros ens va dictar una sèrie de refranys. Els vam anar apuntant i de tots ells haviem de crear refranys.
Aquests són els refranys que vaig crear:

Sense menjar
bona confitura.

No es pot viure
ple de fum.


A Roma va
l'home rabiós.


No es pot viure
dins del pot petit.

L'ILLA DELS 5 FARS

I arribat a aquest punt, la inspiració d'Artrutx afegida a la meva condició de publicitari em van suggerir el camí: aprofitar en la nostra comunicació el poder suggestiu i la màgia de les històries.
Cada vegada que ens comuniquem amb els altres hauríem de ser capaços de transmetre alguna cosa als qui ens estan escoltant, no deixar-los indiferents. Les històries interessants són les que ens queden en la ment.

divendres, 30 d’octubre del 2009

L'ILLA DELS 5 FARS

Si hi buscava la relació amb la comunicació, allò volia dir que nosaltres hem d'aconseguir explicar les coses de manera que brillin més, que destaquin i que sobresurtin de tota la resta de missatges que rebem constantment.


Quan diem les coses hem de procurar que les nostres paraules "brillin" i aportin algo a la persona que ens escolta, no parlar per parlar.

dijous, 29 d’octubre del 2009

EL FANG



Dimarts passat, a classe de Plàstica vam treballar les diferents possibilitats de treballar amb el fang. Aquestes són les conclusions exposades a classe.

Hi ha diferents tipus de fang:
- negre
- marró
- blanc (més moldejable)
- el que té xamota (pedreta)

L'estat de fang pot passar de líquid a pastós, de dur el podem ratllar, dur i posem aigua i es torna pastós.

Vam treballar diferentes formes, mides, colors i textures del fang. També l'olfacte (olorant el fang de xamota).

La forma de la copa ens condicionava, si era opaca o transparent. Si era opaca només tenia un punt de vista (desde d'alt). Nosaltres escollim el punt de vista.

També hem treballat la presentació a l'hora d'exposar-los al passadís de fora l'aula de Plàstica.

Vam treballar amb les mans i les eines. Les eines que vam utilitzar són: el curró, espàtula, xeringa, esponja, fil de pescar, ratllador, la reixa, palets d'escultor.

Quines van ser les nostres sensacions?
- satisfacció
- sorpresa
- alegria
- decepció (sinó ens sortia el que teniem pensat)

Perquè és important treballar el fang amb els infants?
És important per tal de desenvolupar la creativitat, la imaginació, prensió, motricitat (ratllar), cognició i és lúdic.


Fotogradia realitzada per: Cristina Simón Rubió

L'ART DE SABER ESCOLTAR

Una imatge negativa paralitza l'escolta, més ben dit, la fa impossible.

Si tenim una imatge negativa referent a una persona, automàticament, no l'escoltem. Podem fer veure que sentim però no l'estem escoltant realment perquè ja no estem predisposats.

dimecres, 28 d’octubre del 2009

L'ULL I L'ORELLA FAN BONA PARELLA


Avui a classe de Comunicació oral escrita i digital hem observat un Power Point de poemes visuals. M'agradaria destacar quatre idees que he anotat.

Il·lustrar una poesia no és el mateix que la poesia visual. La poesia visual és subtil, emocionant i obre nous horitzons.

Cal tenir presents els següents adjectius:

- alliberada
- concentrada
- universal
- lúdica

Amb tant poc, una poesia ens ofereix una imatge.

Aquí us deixo versos que estaven en el Power Point que m’han agradat molt:

¿ Por qué el sombrero de la noche vuela con tantos agujeros?

¿ Las lágrimas que no se lloran esperan en pequeños lagos?
Fotografia realitzada per: Cristina Simón Rubió

EDUCACIÓ I VIDA QUOTIDIANA

La gent que ens envolta ens fa de mestre, tant si n'és conscient com si no.

Totes les persones que estan al nostre voltant ens influeixen, potser de manera inconscient, però deixen petjada en la nostre vida. La petjada pot ser gran o petita, però serà una petjada.

Sempre hi ha algun professor que ens marca, algú que no ens deixa indiferent per la seva manera d'impartir les classes.

dimarts, 27 d’octubre del 2009

POWER POINT

El nombre de paraules mínimes alhora de realitzar un Power Point és 0. El màxim depen del temari (artístic, pedagògic...). Cal que seleccionem un fons adequat, evitar contrastos...

És important que el Power Point aporti més paraules del que estem dient. Hi ha tres aspectes bàsics que cal tenir en compte:

- No fer discurs.
- Aportar significat extra.
- El power point depen de l'objectiu, destinatari i intenció del qui ho realitza.

Si cliquem Opciones de Puntero i seleccionem el "retulador", podem fer cercles a les paraules. Amb el "marcador resaltado" podem subratllar.

Elements del Power Point:

- Diapositives
- Objectes
- Accions
- Transicions
- Animacions

GELAT DE XOCOLATA!


L'activitat realitzada avui a classe de Plàstica ha consistit en portar una copa i fer a l'aula un gelat. Aquest gelat l'hem fet amb diferents tipus de fang i utilitzant material que la professora ens ha proporcionat.

El meu gelat és tot exclusiu de xocolata. Hi ha xocolata amb llet, xocolata blanca, xocolata negre...

Ha estat una experiència increïble i m'he sentit molt bé alhora de realitzar aquesta activitat.
Fotografia realitzada per: Cristina Simón Rubió